TEFAL The Original Grinder GT110 Miel łatwo i skutecznie!

The Original Grinder GT110 Miel łatwo i skutecznie! Wyjątkowo łatwe mielenie  

Zacznij dzień od świeżo zmielonej kawy o idealnym smaku i aromacie! Delikatna, mocna, a może taka w sam raz? Ty decydujesz, na jaką kawę masz dziś ochotę, a młynek Tefal pomaga Ci błyskawicznie spełnić Twoje życzenia. Możesz używać go również do siekania i mielenia przypraw oraz twardych produktów, takich jak orzechy.
 

Numer referencyjny produktu: GT110838

Kompaktowe urządzenie przydatne każdemu miłośnikowi kawy.

Łatwo dostępny przycisk ułatwia użycie. System 1-2-3 pozwala zmielić i posiekać nawet twarde produkty w kilka sekund.

  • Możliwość wyboru ilości mielonych ziaren (od 2 do 12 filiżanek kawy).
  • System 1-2-3 – mielenie i siekanie w kilka sekund
  • Moc 180 W.
Podstawowe informacje
  • Miel łatwo i skutecznie!  

    Do mielenia kawy, przypraw i owoców

    Wyjątkowo łatwy w obsłudze młynek błyskawicznie zmieli i posieka, co tylko chcesz. Dodatkowo dzięki nowoczesnemu designowi i wysokiej jakości wykończeniu będzie doskonale prezentował się w Twojej kuchni!

  • Maksymalne bezpieczeństwo  

    Zabezpieczenie przed przypadkowym włączeniem

    Młynek posiada blokadę uniemożliwiającą jego przypadkowe włącznie dla maksymalnego bezpieczeństwa.

  • Wyjątkowa łatwość użytkowania  

    Jeden łatwo dostępny przycisk

    Po prostu naciśnij i zmiel! Obsługa młynka jest wyjątkowo prosta i wygodna.

  • W trosce o najwyższą jakość  

    Wysokiej jakości stal nierdzewna

    Zarówno ostrza, jak i wnętrze młynka zostały wykonane ze stali nierdzewnej, żeby skutecznie zachowywać smak i aromat mielonych składników.

  • Optymalna moc  

    Silnik o mocy 180 W

    Dzięki mocy 180 W  urządzenie mieli i sieka wybrane składniki w kilka sekund.

Akcesoria
Właściwości
Moc 180  
Regulacja prędkości System 1-2-3  
Liczba ostrzy 1  
Rodzaj ostrzy Stal nierdzewna  
Pojemność misy 0.050  kg
Materiał misy Stal nierdzewna  
Kolory CZARNY  
Wskazówki i instrukcja obsługi
Często zadawane pytania
Czyszczenie młynka ma kluczowe znaczenie, jeżeli chcesz zachować dobry smak kawy. Większość ziaren kawy zawiera olej, który z czasem może wzmagać ich aromat, a w konsekwencji smak kawy. Należy opróżniać zbiornik na kawę po każdym użyciu.
Przed czyszczeniem zawsze odłączaj młynek od zasilania. Należy zadbać o to, by młynek, przewód zasilania i wtyczka nie były w żadnym wypadku mokre. Do czyszczenia nie wolno używać środków czyszczących o żrącym działaniu ani szorstkich gąbek.
Sprawdź, czy urządzenie jest podłączone do zasilania i czy pokrywka jest prawidłowo założona.
Jeżeli urządzenie nadal nie uruchamia się, skontaktuj się z autoryzowanym serwisem.
Po wykonaniu instrukcji dotyczących włączania urządzenia sprawdzić działanie gniazdka elektrycznego poprzez podłączenie do niego innego urządzenia. Jeżeli urządzenie jest niesprawne, nie należy podejmować prób jego otwarcia ani naprawy. Należy oddać je do autoryzowanego serwisu.
Należy zaprzestać korzystania z urządzenia. W celu uniknięcia niebezpieczeństw naprawę należy powierzyć autoryzowanemu serwisowi.
Zalecamy, aby przechowywać kawę ziarnistą w chłodnym i suchym miejscu. Kawę należy przechowywać w nieprzeźroczystym szczelnym pojemniku. Powietrze i wilgoć to najwięksi wrogowie kawy, która szybko traci swoje właściwości po zmieleniu: wilgoć pogarsza smak i aromat, a kawa staje się bez smaku. Powietrze utlenia zmieloną kawę i zwiększa gorycz napoju; ziarna należy zatem mielić bezpośrednio przed parzeniem kawy.
To zależy od typu ekspresu, którego używasz. Kawa na espresso jest o wiele drobniej zmielona niż kawa do ekspresu przelewowego.
Mielenie kawy tuż przed parzeniem pozwala zachować jej aromat i smak.
Całe ziarna można przechowywać przez kilka miesięcy. Po zmieleniu kawa szybko traci aromat. W temperaturze pokojowej zmieloną kawę można przechowywać przez 7 do 10 dni. Zalecamy zachowanie następujących środków ostrożności, aby zachować aromat zmielonej kawy: zmieloną kawę należy umieścić w nieprzeźroczystym i szczelnym pojemniku w lodówce, gdzie może być przechowywana nawet przez miesiąc.
Jeżeli twój młynek do kawy ma fabrycznie montowany nóż, możesz mielić przyprawy, orzechy i ziarna zbóż. Jeżeli twój młynek jest żarnowy, możesz mielić tylko ziarna kawy.
Urządzenie to zbudowane jest z licznych materiałów nadających się do powtórnego wykorzystania lub recyklingu. Urządzenie należy zostawić w lokalnym punkcie zbiórki odpadów.
Należy przejść do zakładki „Akcesoria” na stronie internetowej, gdzie można łatwo znaleźć wszystko, co potrzebne do danego produktu.
Dodatkowe informacje dostępne są w niniejszej witrynie w sekcji poświęconej umowie gwarancyjnej.