Tefal z dumą prezentuje linię garnków ze stali nierdzewnej, specjalnie zaprojektowaną, tak aby wytrzymać nawet mocne uderzenia, wysokie temperatury czy silne szorowanie oraz spełnić wszystkie Twoje potrzeby kulinarne!
Precyzyjny proces produkcji to klucz do wykonania wysokiej jakości naczyń kuchennych ze stali nierdzewnej. Dlatego Tefal przywiązuje dużą uwagę do rygorystycznych kontroli procesu produkcji co sprawia że naczynia Tefal są nie tylko trwałe ale i starannie wykończone.
Garnki Tefal są wykonane z najlpeszej jakości stopu stali nierdzewnej 18/10 (18% chromu, 10% niklu), materiału idealnie nadającego się do gotowania i kontaktu z żywnością. Dzięki wysokiej zawartości chromu, na powierzchni garnków tworzy się warstwa ochronna, która zapewnia im wysoką odporność na rdzę przez bardzo długi czas.
Aby zapobiec interakcji ziaren soli ze stalą nierdzewną, zalecamy dodanie soli do wody dopiero gdy jest ona w stanie wrzenia. Cząsteczki soli będą wtedy w ciągłym ruchu, nie dotkną dna ani ścianek naczynia, a także szybko się rozpuszczą.
Kompatybilne z wszystkimi rodzajami kuchenek, w tym z płytami indukcyjnymi.
Garnki w całości wykonane ze stali nierdzewnej (korpus + uchwyty) pozwalają na bezpieczne użycie w piekarniku w temperaturze do 260°C. Szklane pokrywki mogą być używane w piekarniku w temperaturze do 175°C.
Myć w gorącej wodzie, płynnym detergentem oraz gąbką.
Można myć w zmywarce.
Aby usunąć przypaloną żywność, przed czyszczeniem, pozostaw naczynie namoczone na około godzinę w roztworze z wody i mydła, następnie umyj je przy pomocy gąbki.
Jeżeli pojawią się niebieskie lub żółte przebarwienia, należy wyczyścić je specjalnym detergentem do czyszczenia stali nierdzewnej lub sokiem z cytryny czy octem.
Jeżeli pojawią się białe plamy na powierzchni naczynia, należy podgrzać trochę soku z cytryny w naczyniu, potem spłukać i wysuszyć. Umyć w gorącej wodzie, płynnym detergentem oraz gąbką.
Znajdź instrukcje obsługi produktów Tefal.
Uzyskaj odpowiedzi na pytania.