Gyudon (wołowina po japońsku)
- Całkowity czas 23 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 8 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
100 g Ryż japoński
200 ml Woda
240 g Rumsztyk
0.5 Czosnek
0.5 łyżeczka Imbir
30 ml sos sojowy
30 ml Mirin
1 łyżka Olej arachidowy
0.5 Cebula
2 Jajko
1 Cebula dymka
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Przygotuj składniki.
Etap 2 /9
Przepłucz ryż 2-3 razy (aż woda przestanie być mętna), włóż do Cook4me i wlej wodę.
Etap 3 /9
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 4 /9
Odłóż ryż do miseczki.
Etap 5 /9
W misce wymieszaj czosnek, imbir połowę sosu sojowego i połowę mirinu i umieść w tej marynacie mięso.
Etap 6 /9
W Cook4me rozgrzej olej i podsmaż cebulę.
Etap 7 /9
Dodaj mięso i smaż przez 2 minuty.
Etap 8 /9
Dodaj pozostały sos sojowy i mirin.
Etap 9 /9
Podawaj z ryżem, jajkami i dymką.