Makaron z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym (wg Julii)
Przepis według Iwona

Makaron z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym (wg Julii)

ratings.4.3

4.3/5 -

  • Całkowity czas 35 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 300 g makaronu świderki

  • 350 g pieczarek

  • 500 g piersi kurczaka

  • 400 ml bulionu drobiowego

  • 250 g żółtego sera

  • 550 g śmietany do zup

  • zioła prowansalskie

  • sól i pieprz

  • posiekana natka pietruszki

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Przygotuj składniki

  • 300g makaronu świderki
  • 350g pieczarek
  • 500g piersi kurczaka
  • 400ml bulionu drobiowego
  • 250g żółtego sera
  • 550g śmietany do zup
  • zioła prowansalskie
  • sól i pieprz
  • posiekana natka pietruszki

Etap 2 /7

Pokrój pieczarki w paski, piersi kurczaka w małe kawałki, zetrzyj ser.

Etap 3 /7

Do misy włóż składniki:

  • 300g makaronu świderki
  • 350g pieczarek
  • 500g piersi kurczaka
  • 400ml bulionu drobiowego

Etap 4 /7

Gotuj w Cook4me

Etap 5 /7

Do misy dodaj kolejne składniki. Odłóż trochę startego sera do posypania gotowego dania.

  • 250g żółtego sera
  • 550g śmietany do zup
  • zioła prowansalskie
  • sól i pieprz

Etap 6 /7

Gotuj w Cook4me

Etap 7 /7

Gotowe danie posyp startym serem i posiekaną natką pietruszki