Muhlama (owsianka kukurydziana) - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Muhlama (owsianka kukurydziana)

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 90 g Masło

  • 150 g Mąka kukurydziana

  • 750 ml Mleko

  • 1 kostka Bulion warzywny

  • 200 g Ser kasseri

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 90g Masło
  • 150g Mąka kukurydziana
  • 750ml Mleko
  • 1kostka Bulion warzywny
  • 200g Ser kasseri

Etap 2 /5

Do misy dodaj masło i mąkę kukurydzianą.

  • 90g Masło
  • 150g Mąka kukurydziana

Etap 3 /5

Smaż przez 3 minuty. Następnie dodaj mleko i kostkę warzywną i smaż przez kolejne 2 min.

  • 750ml Mleko
  • 1kostka Bulion warzywny

Etap 4 /5

Mieszaj, aż całość zgęstnieje.

Etap 5 /5

Dodaj ser i mieszaj, aż całkowicie się rozpuści.

  • 200g Ser kasseri