*Plant-based drink with yellow peas
- Całkowity czas 32 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 22 min.
Gotowanie - 5 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
60 g Niegotowany groszek żółty (ok. 120 g gotowanego)
60 cl Woda
1 szczypta Sól
10 g Drobny cukier
Akcesoria
Butelka 400 mL Butelka 700 mL
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Opłucz żółty groszek w zimnej wodzie. Wlej wodę do rondelka i zagotuj groszek. Zmniejszy ogień do średniego lub niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut aż do rozgotowania. Odsącz i pozostaw do ostygnięcia.
Etap 2 /4
Umieść wszystkie składniki w urządzeniu, zaczynając od żółtego groszku. Przykręć ostrza do butelki OTG i przymocuj ją do podstawy. Zblenduj.
Etap 3 /4
Przecedź mieszaninę przez worek do przygotowywania mleka roślinnego lub gazę, aby uzyskać gładki płyn bez pozostałości. Pozostałości te to „okara” – możesz wykorzystać ją do pieczenia ciasteczek, chleba, ciasta, herbatników, granoli, falafela, kruszonki i nie tylko.
Etap 4 /4
Przechowuj w lodówce przez maks. 3 dni. Wstrząśnij przed każdym użyciem.