Risotto z indykiem, kalafiorem i serem pleśniowym - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według mysza_one

Risotto z indykiem, kalafiorem i serem pleśniowym

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 31 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    16 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 200 g Ryż arborio

  • 400 g Filet z piersi indyka

  • 130 g Ser z niebieską pleśnią

  • 450 g Kalafior (waga samych różyczek)

  • 500 ml Bulion warzywny

  • 1 Cebula

  • 2 łyżka Oliwa z oliwek

  • Natka pietruszki

  • Sól

  • Pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki. Indyka pokrój w kostkę, poszatkuj cebulę. Z kalafiora odetnij różyczki. Pokrój ser pleśniowy (mogą być większe kawałki - ser rozpuści się w trakcie gotowania). Na tym etapie możesz posiekać natkę pietruszki (będzie potrzebna do posypania gotowego dania).

  • 400g Filet z piersi indyka
  • 130g Ser z niebieską pleśnią
  • 450g Kalafior (waga samych różyczek)
  • 1 Cebula
  • Natka pietruszki

Etap 2 /6

Wlej oliwę do Cook4me. Podsmaż cebulę. Następnie dorzuć indyka i podsmażaj ok. 4 minuty. Na koniec wsyp ryż i podsmażaj wszystko przez 1 minutę.

  • 200g Ryż arborio
  • 400g Filet z piersi indyka
  • 1 Cebula
  • 2łyżka Oliwa z oliwek

Etap 3 /6

Wrzuć do garnka kalafior i ser. Dokładnie wymieszaj.

  • 130g Ser z niebieską pleśnią
  • 450g Kalafior (waga samych różyczek)

Etap 4 /6

Wlej bulion. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj.

  • 500ml Bulion warzywny
  • Sól
  • Pieprz

Etap 5 /6

Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 6 /6

Gotowe danie posyp natką pietruszki.

  • Natka pietruszki