Stollen (Drożdżowa strucla bożonarodzeniowa) - przepisy Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Stollen (Drożdżowa strucla bożonarodzeniowa)

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    1 godz.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 375 g Mąka

  • 150 g Masło

  • 1 Jajko

  • 150 g Cukier

  • 185 g Twaróg

  • 90 g Mielone migdały

  • 185 g Rodzynki sułtańskie

  • 75 g Kandyzowana skórka z cytryny

  • 1 szczypta Sól

  • 40 g Cukier puder

  • 40 g Masło

Akcesoria

  • Hak do wyrabiania ciasta
    Hak do wyrabiania ciasta

Czas przygotowania

Etap 1 /5

W misie robota umieść mąkę, masło, jajka, cukier, twaróg, migdały, sułtanki, kandyzowaną skórkę z cytryny i sól. Naciśnij ""Start"".

  • 375g Mąka
  • 150g Masło
  • 1 Jajko
  • 150g Cukier
  • 185g Twaróg
  • 90g Mielone migdały
  • 185g Rodzynki sułtańskie
  • 75g Kandyzowana skórka z cytryny
  • 1szczypta Sól
  • Hak do wyrabiania ciasta

Etap 2 /5

Uformuj ciasto i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Etap 3 /5

Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.

Etap 4 /5

Pod koniec pieczenia rozpuść masło w żaroodpornym naczyniu.

  • 40g Masło

Etap 5 /5

Gorące ciasto zaraz po upieczeniu posmaruj masłem i posyp cukrem pudrem.

  • 40g Cukier puder