Szarpana wieprzowina (Pulled pork) - przepisy Cook4Me | Tefal
Krzysztof Szczepaniak (@szczypior_gotuje)
Przepis według Krzysztof Szczepaniak (@szczypior_gotuje)

Szarpana wieprzowina (Pulled pork)

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 5 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1 kg Szynki wieprzowej

  • 2 Średnie cebule

  • 6 Ząbków czosnku

  • 300 ml Wody

  • 4 łyżka Dobrej jakości ketchupu

  • 2 łyżka Miodu

  • 2 łyżka Musztardy sarepskiej

  • 2 łyżeczka Papryki czerwonej wędzonej

  • 1 łyżeczka Papryki ostrej czerwonej

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Przygotuj składniki.

Etap 2 /7

Zamarynuj mięso i pozostaw na 6 h (marynata: ketchup, musztarda, miód, papryka). Składniki marynaty oraz mięso umieszczamy w worku strunowym.

Etap 3 /7

Zamarynowane mięso podsmaż z obu stron.

Etap 4 /7

Dodaj cebulę, czosnek oraz wodę.

Etap 5 /7

Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 6 /7

Po ugotowaniu przełóż mięso do brytfanny i rozszarp je widelcem na drobne kawałki.

Etap 7 /7

Mięso przełóż do garnka i wymieszaj z sosem.