Zielone gazpacho (na zimno) - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Zielone gazpacho (na zimno)

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 30 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    1 godz.

Składniki

2 osób

  • 400 g Groch

  • 0.33 Ogórek

  • 0.25 Zielony pieprz

  • 300 ml Woda

  • 1 łyżka Ocet

  • Sól, pieprz

  • 1 Chili Espelette w proszku

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 400g Groch
  • 0.33 Ogórek
  • 0.25 Zielony pieprz
  • 300ml Woda
  • 1łyżka Ocet
  • Sól, pieprz
  • 1 Chili Espelette w proszku

Etap 2 /5

Wyłuskaj groch. Odstaw groch na bok w oddzielnym naczyniu. Umyj ziarna. Zdejmij skórkę z papryki i z ogórka. Usuń nasiona.

  • 400g Groch
  • 0.33 Ogórek
  • 0.25 Zielony pieprz

Etap 3 /5

Włóż do Cook4me ziarna, skórki papryki i ogórka i zalej wodą.

  • 400g Groch
  • 0.33 Ogórek
  • 0.25 Zielony pieprz
  • 300ml Woda

Etap 4 /5

Gotuj składniki.

Etap 5 /5

Zblenduj. Rozetrzyj. Dopraw solą, pieprzem, chili w proszku i octem. Wstaw do lodówki do schłodzenia.

  • 1łyżka Ocet
  • Sól, pieprz
  • 1 Chili Espelette w proszku