Liczba osób
Koszt
Trudność
Czas przygotowania
Czas gotowania
Pysznie i zdrowo &
W kuchni stawiamy na smaczne, zdrowe i proste do
Na gorącej patelni podsmażyć piersi z kaczki po stronie z warstwą tłuszczu, aby się lekko przybrązowiły. Posmarować je miodem.
Gotować na parze przez 15 minut wraz z winogronami i bulionem z kury w postaci galaretki.
Pod koniec gotowania odłożyć na bok filety owinięte w folię aluminiową. Wymieszać cukier i ocet w rondlu i podgrzewać, aż do uzyskania karmelu o rzadkiej konsystencji. Aby dokończyć sos, wlej wywar powstały podczas przyrządzania kaczki i dodaj winogron. Doprawić do smaku. Przekroić piersi z kaczki i polać sosem.
Wrzucić winogrona do kilku kubków. Dodać miód i laskę wanilii, a następnie nałożyć pokrywki. Umieścić kubki w koszu nr 3.
Znajdź instrukcje obsługi produktów Tefal.
Uzyskaj odpowiedzi na pytania.