Bałkańskie kotleciki z wieprzowiny
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
5 sztuki
0.5 kg Mięsa mielonego
1 Cebuli
1 Doniczki mięty
1 łyżeczka Papryki słodkiej
1 łyżeczka Papryki ostrej
1 łyżeczka Kminu rzymskiego
1 łyżeczka Soli
2 łyżka Bułki tartej
1 c Wody
1 łyżeczka Proszku do pieczenia
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Cebulę kroimy w kostkę, dodajemy mięso mielone oraz przyprawy. Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy. Na koniec dodajemy posiekaną miętę i ponownie wyrabiamy około 1 minuty.
Etap 2 /3
Zawijamy mięso w folię formując cukierka. Kroimy ostrym nożem przez folię nie dociskając na 3 cm plastry.
Etap 3 /3
Gotowe kotlety smażymy na wybranym programie.