Barszcz czerwony z kaszą gryczaną wg Pauliny Gajdy (gajdulka.home)
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
700 ml Bulionu
2 Buraki czerwone
1 Marchewka
1 Pietruszka
40 g Kaszy gryczanej
1 łyżeczka Czosnku niedźwiedziego
1 łyżeczka Majeranku
1 łyżka Octu jabłkowego
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Przygotuj składniki: buraki pokrój w kostkę, marchewkę i pietruszkę w plastry.
Etap 2 /3
Wszystkie składniki oprócz octu jabłkowego (buraki, marchew, pietruszkę, kaszę, bulion i przyprawy) włóż do urządzenia i gotuj pod ciśnieniem 15 minut.
Etap 3 /3
Otwórz pokrywę i dodaj łyżkę octu jabłkowego. Podawaj!