Batoniki zbożowe z czerstwego chleba - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Batoniki zbożowe z czerstwego chleba

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    1 godz.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

3 porcje

  • 600 g Czerstwy chleb

  • 240 g Mleko

  • 3 szt. Białko jaja

  • 150 g Miód

  • 120 g Migdały

  • 60 g Jagody goji

Akcesoria

  • Nieprzywierająca forma
    Nieprzywierająca forma

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Wrzuć czerstwy chleb do miski i zalej mlekiem. Pozostaw do nasiąknięcia na 2 minuty.

  • 600g Czerstwy chleb
  • 240g Mleko

Etap 2 /6

Zagnieć dłońmi namoknięty chleb, aby powstało ciasto.

Etap 3 /6

Dodaj białko jajka i miód, a następnie ponownie zagnieć.

  • 3szt. Białko jaja
  • 150g Miód

Etap 4 /6

Dodaj migdały i jagody goji.

  • 120g Migdały
  • 60g Jagody goji

Etap 5 /6

Rozdziel ciasto pomiędzy 3 foremki i dociśnij.

Etap 6 /6

Piecz w wyznaczonym programie przez wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie.

  • Nieprzywierająca forma