Batony zbożowe z orzechów laskowych i czekolady - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Batony zbożowe z orzechów laskowych i czekolady

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 20 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    30 min.
  • Studzenie
    30 min.

Składniki

1 porcja

  • 90 g Owsianka

  • 90 g Czekolada, drobno posiekana

  • 50 g Orzechy laskowe, grubo posiekane

  • 40 g Puree z orzechów laskowych

  • 50 g Miód

  • 20 ml Olej (20 g)

  • 1 szczypta Sól

Akcesoria

  • Forma na 6 ciasteczek
    Forma na 6 ciasteczek

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Za pomocą blendera zmiel połowę płatków owsianych na mąkę.

  • 90g Owsianka

Etap 2 /4

W misce wymieszaj masę z orzechów laskowych, olej i miód ze szczyptą soli. Dodaj mąkę owsianą, owsiankę, czekoladę i orzechy laskowe. Dokładnie wymieszaj.

  • 90g Owsianka
  • 90g Czekolada, drobno posiekana
  • 50g Orzechy laskowe, grubo posiekane
  • 40g Puree z orzechów laskowych
  • 50g Miód
  • 20ml Olej (20 g)
  • 1szczypta Sól

Etap 3 /4

Wlej do foremek. Dociśnij tyłem łyżki stołowej. Włóż foremki do Cake Factory.

  • Forma na 6 ciasteczek

Etap 4 /4

Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Umieść formy w lodówce, aby utwardzić batoniki przed wyjęciem ich z form.

  • Forma na 6 ciasteczek