Biała kiełbasa w sosie chrzanowo-musztardowym - przepisy Cook4Me | Tefal
Karo Łukasiewicz (@mniamam)
Przepis według Karo Łukasiewicz (@mniamam)

Biała kiełbasa w sosie chrzanowo-musztardowym

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

3 osób

  • 6 Białych parzonych kiełbas

  • 3 Cebule białe

  • 200 ml Mleczka migdałowego

  • 2 łyżka Musztardy miodowej

  • 2 łyżka Musztardy francuskiej

  • 2 łyżka Chrzanu

  • 0.5 łyżeczka Soli

  • 1 łyżeczka Pieprzu

  • 2 łyżka Erytrytolu

  • 0.5 Kapusty czerwonej

  • Jarmużu

  • 50 g Orzechów macadamia

  • 50 ml Oliwy

  • 30 g Masła klarowanego

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 6 Białych parzonych kiełbas
  • 3 Cebule białe
  • 200ml Mleczka migdałowego
  • 2łyżka Musztardy miodowej
  • 2łyżka Musztardy francuskiej
  • 2łyżka Chrzanu
  • 0.5łyżeczka Soli
  • 1łyżeczka Pieprzu
  • 2łyżka Erytrytolu
  • 0.5 Kapusty czerwonej
  • garść Jarmużu
  • 50g Orzechów macadamia
  • 50ml Oliwy
  • 30g Masła klarowanego

Etap 2 /5

Kiełbasę natnij na ukos i usmaż na maśle z obu stron do zarumienienia.

Etap 3 /5

Wykonaj sałatkę. Kapustę i jarmuż umyj, a następnie poszatkuj. Połącz warzywa i dodaj orzechy. Na koniec surówkę polej oliwą i wymieszaj.

Etap 4 /5

Cebulę obierz i pokrój w piórka. Wykonaj sos do kiełbasy. Połącz ze sobą mleczko, musztardy, chrzan, słodzik i przyprawy. Wymieszaj.

Etap 5 /5

Na dno misy Tefal Cook4Me wrzuć pokrojoną cebulę. Ułóż na niej podsmażoną kiełbasę, a następnie zalej sosem. Duś całość.