Brazylijskie ciasto marchewkowe (Bolo de Cenoura) - przepisy EASY FRY & GRILL 2 in 1 MECHANICAL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Brazylijskie ciasto marchewkowe (Bolo de Cenoura)

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 26 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    41 min.
  • Studzenie
    25 min.

Składniki

6 osób

  • 200 g Marchewka

  • 2 Jajko

  • 100 g Olej

  • 180 g Cukier

  • 170 g Mąka

  • 30 g Skrobia kukurydziana

  • 5 g Proszek do pieczenia

  • 100 g Woda

  • 60 g Cukier

  • 30 g Kakao

  • 80 g Masło

  • 1 łyżka Tapioka

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Do wąskiego pojemnika wrzuć marchewkę, dodaj jajka i olej. Używając ręcznego blendera, miksuj, aż masa będzie gładka i jednorodna. Przelej mieszaninę do miski i dodaj cukier, mąkę, skrobię kukurydzianą i proszek do pieczenia. Wymieszaj szpatułką.

  • 200g Marchewka
  • 2 Jajko
  • 100g Olej
  • 180g Cukier
  • 170g Mąka
  • 30g Skrobia kukurydziana
  • 5g Proszek do pieczenia

Etap 2 /6

Formę pierścieniową (20 cm x 6 cm) posmaruj masłem i obsyp mąką. Wlej mieszaninę do formy.

Etap 3 /6

Formę wstaw do urządzenia na standardowej płycie. Zacznij piec.

Etap 4 /6

Wyjmij ciasto z formy, przełóż na metalową kratkę i pozostaw do ostygnięcia.

Etap 5 /6

Do rondelka wlej wodę, dodaj cukier i kakao. Mieszaj trzepaczką, gotując na małym ogniu przez 30 sekund. Zdejmij z ognia. Dodaj masło i skrobię z tapioki. Mieszaj i postaw z powrotem na krótko na ogniu, aby zagęścić mieszaninę.

  • 100g Woda
  • 60g Cukier
  • 30g Kakao
  • 80g Masło
  • 1łyżka Tapioka

Etap 6 /6

Rozprowadź polewę na wierzchu ciasta. Smacznego!