Brazylijskie pączki (Bolinho de Chuva)
- Całkowity czas 22 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 12 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
250 g Mąka ryżowa
40 g Cukier
1 łyżeczka Cynamon
0.5 łyżeczka Kardamon
2 Jajko
12 cl Mleko
4 cl Olej
0.5 łyżeczka Proszek do pieczenia
50 g Cukier puder
50 g Cukier
2 łyżeczka Cynamon
Czas przygotowania
Etap 1 /3
W misce wymieszaj mąkę, cukier, cynamon i kardamon. Następnie dodaj jajka, mleko, olej i proszek do pieczenia i mieszaj, aż ciasto będzie gładkie i jednolite.
Etap 2 /3
Na płycie połóż arkusz folii aluminiowej. Za pomocą dwóch małych łyżek formuj z ciasta małe kulki i kładź ostrożnie na płycie, pozostawiając między nimi odstępy, aby umożliwić cyrkulację powietrza. Włóż do urządzenia i rozpocznij program. Powinieneś otrzymać ładne złote kulki.
Etap 3 /3
Szybko wymieszaj w naczyniu cukier i cynamon, następnie obtocz pączki w mieszance, potrząsając naczyniem, aby dobrze pokryć pączki. Podawaj na ciepło.