Carbonara z makaronem z cukinii - przepisy Cook4Me | Tefal
Karo Łukasiewicz (@mniamam)
Przepis według Karo Łukasiewicz (@mniamam)

Carbonara z makaronem z cukinii

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 5 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 2 Duże cukinie

  • 100 g Boczku

  • 60 g Cebuli

  • 150 g Pomidorków koktajlowych

  • 60 g Parmezanu

  • 10 g Oliwy

  • 2 g Ziół prowansalskich

  • 3 Żółtka

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

Etap 2 /6

Cukinię umyj i przy pomocy urządzenia do krojenia nitek pokrój cukinię na formę makaronu. Możesz użyć obieraczki do warzyw. Pomidorki umyj i przekrój na pół. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Boczek również pokrój w kostkę.

Etap 3 /6

Wlej oliwę do Cook4Me i smaż do zarumienienia cebulę oraz boczek.

Etap 4 /6

Do warzyw dodaj makaron z cukinii i smaż aż do wyparowania nadmiaru wody. W tym czasie oddziel białka od żółtek jaj oraz zetrzyj parmezan na małych oczkach.

Etap 5 /6

Dodaj do składników żółtka, parmezan oraz zioła. Mieszaj, aby powstała kremowa konsystencja, a jednocześnie uważaj, aby żółtka się nie ścięły.

Etap 6 /6

Danie podawaj z dodatkową ilością parmezanu oraz z pomidorkami koktajlowymi.