Chilli Con Carne - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Chilli Con Carne

ratings.4.4

4.4/5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 450 g Mielona wołowina

  • 200 g Cebula – pokrojona

  • 2 Zmiażdżony ząbki czosnku

  • 400 g Pokrojone pomidory z puszki

  • 300 g Czerwona fasola „kidney” z puszki (odsączona)

  • 2 łyżeczka Mielone ostre chili

  • 1 łyżeczka Mielony kminek

  • 1.5 Pokruszona wołowa kostka rosołowa

  • 200 ml Czerwone wino

  • 1.5 Przecier pomidorowy

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 450g Mielona wołowina
  • 200g Cebula – pokrojona
  • 2 Zmiażdżony ząbki czosnku
  • 400g Pokrojone pomidory z puszki
  • 300g Czerwona fasola „kidney” z puszki (odsączona)
  • 2łyżeczka Mielone ostre chili
  • 1łyżeczka Mielony kminek
  • 1.5 Pokruszona wołowa kostka rosołowa
  • 200ml Czerwone wino
  • 1.5 Przecier pomidorowy

Etap 2 /5

Do naczynia wrzuć wołowinę, cebulę i czosnek i gotuj do momentu, gdy mięso zbrązowieje. Mieszaj, by mięso się nie posklejało.

  • 450g Mielona wołowina
  • 200g Cebula – pokrojona
  • 2 Zmiażdżony ząbki czosnku

Etap 3 /5

Dodaj pozostałe składniki i regularnie, dokładnie mieszaj.

  • 400g Pokrojone pomidory z puszki
  • 300g Czerwona fasola „kidney” z puszki (odsączona)
  • 2łyżeczka Mielone ostre chili
  • 1łyżeczka Mielony kminek
  • 1.5 Pokruszona wołowa kostka rosołowa
  • 200ml Czerwone wino
  • 1.5 Przecier pomidorowy

Etap 4 /5

Gotowanie w szybkowarze.

Etap 5 /5

Dopraw do smaku. Podawaj z białym ryżem!