Ciasto Rigatoni - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Ciasto Rigatoni

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 55 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    35 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

3 porcje

  • 1.5 kg Makaron rigatoni

  • 3 łyżka Olej

  • 750 g Ricotta

  • 1.05 kg Passata pomidorowa

  • 3 łyżeczka Kmin rzymski

  • 3 łyżeczka Czosnek granulowany

  • 6 łyżeczka Oregano

  • 750 g Mozzarella

  • 120 g Tarty parmezan

  • Sól

  • Pieprz

Akcesoria

  • Nieprzywierająca forma
    Nieprzywierająca forma

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Ugotuj makaron w dużej ilości wrzącej, osolonej wody, aż będzie al dente, około 6 minut (postępuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu).

  • 1.5kg Makaron rigatoni

Etap 2 /8

Odcedź makaron i dodaj oliwę.

  • 3łyżka Olej

Etap 3 /8

W misce wymieszaj ricottę, passatę pomidorową, kminek, czosnek w proszku i oregano. Dopraw solą i pieprzem.

  • 750g Ricotta
  • 1.05kg Passata pomidorowa
  • 3łyżeczka Kmin rzymski
  • 3łyżeczka Czosnek granulowany
  • 6łyżeczka Oregano
  • Sól
  • Pieprz

Etap 4 /8

Nałóż niewielką ilość sosu na dno nieprzywierającej formy i dodawaj na wierzch makaron, aż forma zostanie wypełniona.

  • Nieprzywierająca forma

Etap 5 /8

Przykryj makaron resztą sosu.

  • Nieprzywierająca forma

Etap 6 /8

Pokrój mozzarellę, rozłóż na wierzchu i na końcu posyp parmezanem.

  • 750g Mozzarella
  • 120g Tarty parmezan
  • Nieprzywierająca forma

Etap 7 /8

Uruchom program na wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie.

  • Nieprzywierająca forma

Etap 8 /8

Następnie uruchom kolejny program na wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie.

  • Nieprzywierająca forma