Grillowane udka z kurczaka w sosie musztardowo-klonowym
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
0.25 c syrop klonowy
2 łyżka ziarnista musztarda dijon
0.75 łyżeczka sól i pieprz
0.5 łyżeczka suszony tymianek
2 goździk czosnek
8 udka z kurczaka bez skóry i kości
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Ubijaj syrop klonowy z musztardą, solą, pieprzem, tymiankiem i czosnkiem, aż wszystko się dobrze połączy. Odmierz 2 łyżki (30 ml) i odłóż na bok. Obtocz udka w pozostałym sosie klonowym i upewnij się, że są równomiernie pokryte.
Etap 2 /3
Jeśli OptiGrill nie jest połączony: – Włącz grill. – Wybierz program Drób na grillu i naciśnij OK. Jeśli OptiGrill jest połączony: – Spersonalizuj preferencje gotowania za pomocą linku podanego pod tym krokiem, a następnie naciśnij OK na urządzeniu OptiGrill. Kontynuuj przepis: Spryskaj tace grilla niewielką ilością oleju w sprayu. Gdy purpurowa kontrolka przestanie migać, połóż udka z kurczaka na grillu i zamknij pokrywkę. Piecz do czasu, aż kontrolka zmieni kolor na czerwony.
Etap 3 /3
Wyjmij udka z grilla i posmaruj wierzch pozostałym sosem klonowym.