Indyk z marchewką wg Pati Sołtysik - przepisy Cook4Me | Tefal
Pati Sołtysik
Przepis według Pati Sołtysik

Indyk z marchewką wg Pati Sołtysik

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 30 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    25 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 500 g Pierś indyka

  • 400 g Marchew

  • 60 g Cebula

  • 12 łyżka Oliwa z oliwek

  • 1 łyżka Miód

  • 2 łyżka Cukier brązowy

  • 2 łyżeczka Słodka papryka

  • 0.5 łyżeczka Gałka muszkatołowa

  • 1 łyżeczka Garam masala

  • Sól i pieprz

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki. Ten przepis wymaga użycia pokrywy EXTRA CRISP.

  • 500g Pierś indyka
  • 400g Marchew
  • 60g Cebula
  • 12łyżka Oliwa z oliwek
  • 1łyżka Miód
  • 2łyżka Cukier brązowy
  • 2łyżeczka Słodka papryka
  • 0.5łyżeczka Gałka muszkatołowa
  • 1łyżeczka Garam masala
  • Sól i pieprz

Etap 2 /5

Mięso dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy w podłużne kawałki, Cebulę siekamy, a marchewkę kroimy w talarki.

  • 500g Pierś indyka
  • 400g Marchew
  • 60g Cebula

Etap 3 /5

Do Cook4me wlewamy 4 łyżki oliwy i wkładamy mięso, doprawiamy solą i pieprzem, słodką papryką, gałką muszkatołową oraz garam masala. Podsmażamy mieszając przez 7 min.

  • 500g Pierś indyka
  • 12łyżka Oliwa z oliwek
  • 2łyżeczka Słodka papryka
  • 0.5łyżeczka Gałka muszkatołowa
  • 1łyżeczka Garam masala
  • Sól i pieprz

Etap 4 /5

Do urządzenia wlewamy 8 łyżek oliwy oraz miód i wkładamy pokrojoną marchewkę oraz cebulę. Dodajemy cukier brązowy i podsmażamy mieszając przez 8 min.

  • 400g Marchew
  • 60g Cebula
  • 12łyżka Oliwa z oliwek
  • 1łyżka Miód
  • 2łyżka Cukier brązowy

Etap 5 /5

Zakładamy pokrywkę Extra Crisp. Ustawiamy menu nr 1 i czas 10 min.