Kremowa zupa kasztanowo-gruszkowa
- Całkowity czas 19 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 9 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 Cebula
2 łyżeczka Papryka mielona
6 kostka Gruszka
250 g Kasztan
500 ml Woda
200 ml Śmietanka
1 łyżka Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki. Posiekaj cebulę, gruszki pokrój w kostkę.
Etap 2 /6
Wlej olej do Cook4me.
Etap 3 /6
Podsmaż cebulę przez 2 minuty. Dodaj gruszki i podsmaż przez 2 minuty.
Etap 4 /6
Posyp papryką, dodaj kasztany i zalej wodą.
Etap 5 /6
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 6 /6
Wlej śmietankę i dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Zblenduj dla uzyskania gładkiego kremu.