Kruche ciasteczka z malinami - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Kruche ciasteczka z malinami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 3 godz. 10 min.
  • Czas przygotowania
    40 min.
  • Gotowanie
    30 min.
  • Studzenie
    2 godz.

Składniki

1 porcja

  • 75 g Mąka krupczatka

  • 75 g Mąka

  • 2 g Suche drożdże

  • 4 g Sól

  • 10 g Cukier

  • 70 ml Ciepła woda

  • 25 g Masło

  • 90 g Miękkie masło

  • 50 g Konfitura malinowa

Akcesoria

  • Forma na 6 muffinek
    Forma na 6 muffinek

Czas przygotowania

Etap 1 /10

Wsyp obie mąki do misy miksera. Umieść drożdże na środku miski i dodaj sól z boku. Upewnij się, że sól nie dotyka drożdży. Dodaj cukier. Włącz urządzenie i wlej ciepłą wodę. Mieszaj przez 2 minuty na niskiej prędkości.

  • 75g Mąka krupczatka
  • 75g Mąka
  • 2g Suche drożdże
  • 4g Sól
  • 10g Cukier
  • 70ml Ciepła woda

Etap 2 /10

Dodaj masło w kostkach i wyrabiaj ciasto przez 5 minut na niskiej prędkości, a następnie przez 10 minut na średniej prędkości.

  • 25g Masło

Etap 3 /10

Odłóż ciasto na bok do miski, przykryj ręcznikiem i pozostaw do wyrośnięcia na 1 godzinę w temperaturze pokojowej.

Etap 4 /10

Wymieszaj masło i konfiturę, aby uzyskać krem.

  • 90g Miękkie masło
  • 50g Konfitura malinowa

Etap 5 /10

Weź ciasto i podziel je na 6 równych części.

Etap 6 /10

Na posypanym mąką blacie rozwałkuj każdą kulkę na cienkie paski.

Etap 7 /10

Każdy pasek posmaruj mieszanką masła i konfitury.

Etap 8 /10

Roluj paski wzdłuż na kształt małych kiełbasek. Spłaszcz ciasto składając je na siebie i przetnij je wzdłuż.

Etap 9 /10

Każdą połówkę paska zwiń w kształt ślimaka i włóż do formy na 6 muffinek. Pozostaw ciasto na 1 godzinę w temperaturze pokojowej.

  • Forma na 6 muffinek

Etap 10 /10

Uruchom program na wskazany czas.