Kurczak yakitori
- Całkowity czas 50 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 30 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 piersi z kurczaka
4 łyżka sos teriyaki
1 centymetr imbir
1 goździk czosnek
8 bambusowe szpikulce
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Pokrój kurczaka w kostkę.
Etap 2 /5
Drobno posiekaj imbir i czosnek, wymieszaj kostki kurczaka z sosem yakitori i pozostaw do marynowania na 40 minut.
Etap 3 /5
Nadziej kurczaka na szpikulce.
Etap 4 /5
Wybierz program Drób / Kurczak i naciśnij OK. Po rozgrzaniu urządzenia umieść kurczaka na grillu i opuść pokrywę.
Etap 5 /5
Grilluj, aż kontrolka zaświeci się na pomarańczowo lub dopóki na ekranie nie wyświetli się komunikat „Średnio upieczone”.