Mięso z warzywami w stylu boliwijskim - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według Magdalena D.T.

Mięso z warzywami w stylu boliwijskim

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 19 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    14 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 700 g mięsa mielonego wieprzowego (półtorej tacki)

  • 600 g mrożonej włoszczyzny krojonej (trochę mniej niż półtorej torebki)

  • 500 ml wody

  • 250 ml soku pomidorowego 100%

  • 3 łyżeczki soli

  • 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej

  • 2 łyżeczki czosnku mielonego

  • 2 łyżeczki suszonego majeranku

  • 2 łyżeczki suszonego tymianku

  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Podsmaż mięso na oliwie, mieszając, aż zbieleje. Dodaj mrożoną włoszczyznę, wymieszaj i podsmaż krótko razem z mięsem. Nie przerywając smażenia dodaj wodę, sok pomidorowy, przyprawy; wymieszaj i poczekaj, aż płyn zacznie bulgotać.

  • 700g mięsa mielonego wieprzowego (półtorej tacki)
  • 600g mrożonej włoszczyzny krojonej (trochę mniej niż półtorej torebki)
  • 500ml wody
  • 250ml soku pomidorowego 100%
  • 3 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
  • 2 łyżeczki czosnku mielonego
  • 2 łyżeczki suszonego majeranku
  • 2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Etap 2 /3

Gotuj danie pod ciśnieniem.

  • 700g mięsa mielonego wieprzowego (półtorej tacki)
  • 600g mrożonej włoszczyzny krojonej (trochę mniej niż półtorej torebki)
  • 500ml wody
  • 250ml soku pomidorowego 100%
  • 3 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
  • 2 łyżeczki czosnku mielonego
  • 2 łyżeczki suszonego majeranku
  • 2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Etap 3 /3

Po dekompresji wymieszaj danie i podawaj je z ugotowanym osobno ryżem. Smacznego!

  • 700g mięsa mielonego wieprzowego (półtorej tacki)
  • 600g mrożonej włoszczyzny krojonej (trochę mniej niż półtorej torebki)
  • 500ml wody
  • 250ml soku pomidorowego 100%
  • 3 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
  • 2 łyżeczki czosnku mielonego
  • 2 łyżeczki suszonego majeranku
  • 2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek