Ośmiornica po cypryjsku - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Ośmiornica po cypryjsku

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 40 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 300 g Ośmiornica

  • 30 ml Czerwone wino

  • 30 ml Ocet jabłkowy

  • 1 szt. Gwiazdka anyżu

  • 70 g Pomidory

  • 0.5 szt. Cebule

  • 1 szt. Ząbki czosnku

  • 0.5 szt. Bukiet ziołowy

  • 0.5 c Natka pietruszki

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki.

Etap 2 /4

Pokrój ośmiornicę na kawałki około 1 cm i włóż do Cook4Me z innymi składnikami oprócz pietruszki.

  • 300g Ośmiornica
  • 30ml Czerwone wino
  • 30ml Ocet jabłkowy
  • 1szt. Gwiazdka anyżu
  • 70g Pomidory
  • 0.5szt. Cebule
  • 1szt. Ząbki czosnku
  • 0.5szt. Bukiet ziołowy
  • Sól, pieprz

Etap 3 /4

Gotuj składniki.

Etap 4 /4

Dodaj pietruszkę. Schładzaj przez 24 godziny przed spożyciem.

  • 0.5c Natka pietruszki