OBIAD U DZIADA - Zupa pieczarkowa na bulionie drobiowym - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według DZIAD

OBIAD U DZIADA - Zupa pieczarkowa na bulionie drobiowym

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 55 min.
  • Czas przygotowania
    30 min.
  • Gotowanie
    25 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 1 udo kurczaka

  • 800 g świeżych pieczarek

  • 2 marchewki

  • 1 pietruszka (korzeń)

  • 1 pęczek świeżej pietruszki (natka)

  • 1 ćwiartka selera

  • 1 por (biała część)

  • 1 cebula

  • 5 ziaren ziela angielskiego

  • 2 liście laurowe

  • 2.5 łyżeczka soli

  • 3 szczypta pieprzu

  • 2 łyżeczka śmietany (30 %)

  • 2.5 l wody

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Obierz i umyj marchewki, a następnie zetrzyj je na tarce o grubych oczkach.

Etap 2 /8

Obierz i umyj por (tylko białą część), a następnie pokrój go na krążki.

Etap 3 /8

Obierz i umyj seler, pietruszkę i cebulę.

Etap 4 /8

Oberwij z natki liście pietruszki i drobno je posiekaj.

Etap 5 /8

Obierz pieczarki i pokrój je w plastry.

Etap 6 /8

Umyj udo z kurczaka i umieść je w Cook4Me. Dodaj następnie starte marchewki, pokrojony por, seler, pietruszkę, cebulę (w całości), pokrojone pieczarki, ziarna ziela angielskiego i liście laurowe. Następnie zalej całość wodą i dodaj sól. Gotuj pod wysokim ciśnieniem 25 min.

Etap 7 /8

Po rozszczelnieniu wyjmij z Cook4Me cebulę, pietruszkę, seler i udo kurczaka (mięso możesz oddzielić od kości i ponownie dodać do zupy - wg. uznania). Przypraw zupę pieprzem i dodaj dwie łyżeczki śmietany.

Etap 8 /8

Przed podaniem posyp zupę posiekanymi liśćmi pietruszki.