Papryka nadziewana komosą ryżową - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Papryka nadziewana komosą ryżową

ratings.4.5

4.5/5 -

  • Całkowity czas 30 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 4 szt. Papryki

  • 600 g Komosa ryżowa

  • 150 g Ser feta

  • 4 łyżka Czarne oliwki

  • 4 szt. Suszone pomidory

  • 2 łyżka Natka pietruszki

  • 1 szczypta Sól, pieprz

  • 2 łyżka Oliwa z oliwek

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki.

  • 4szt. Papryki
  • 600g Komosa ryżowa
  • 150g Ser feta
  • 4łyżka Czarne oliwki
  • 4szt. Suszone pomidory
  • 2łyżka Natka pietruszki
  • 1szczypta Sól, pieprz
  • 2łyżka Oliwa z oliwek

Etap 2 /4

Wymieszaj komosę ryżową, oliwki, pomidory, fetę, oliwę, pietruszkę, sól i pieprz. Nafaszeruj papryki. Umieść w Cook4Me w 150 ml wody.

  • 4szt. Papryki
  • 600g Komosa ryżowa
  • 150g Ser feta
  • 4łyżka Czarne oliwki
  • 4szt. Suszone pomidory
  • 2łyżka Natka pietruszki
  • 1szczypta Sól, pieprz
  • 2łyżka Oliwa z oliwek

Etap 3 /4

Gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 4 /4

Faszerowane papryki są delikatne. Wyciągnij je ostrożnie i serwuj.