Pasztet wieprzowy z suszonymi śliwkami - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Pasztet wieprzowy z suszonymi śliwkami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 27 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    12 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 60 g Skwarki z boczku

  • 60 g Smarowidło Rillettes

  • 160 g Polędwica wieprzowa

  • 50 g Suszone śliwki

  • 20 ml Koniak (opcjonalnie)

  • 2 szt. Czosnek

  • 30 g Bułka tarta

  • Sól

  • Pieprz

  • Gałka muszkatołowa

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 60g Skwarki z boczku
  • 60g Smarowidło Rillettes
  • 160g Polędwica wieprzowa
  • 50g Suszone śliwki
  • 20ml Koniak (opcjonalnie)
  • 2szt. Czosnek
  • 30g Bułka tarta
  • Sól
  • Pieprz
  • Gałka muszkatołowa

Etap 2 /5

Wymieszaj w misce wszystkie składniki. Rozłóż je po równo do werynek, ugniatając.

  • 60g Skwarki z boczku
  • 60g Smarowidło Rillettes
  • 160g Polędwica wieprzowa
  • 50g Suszone śliwki
  • 20ml Koniak (opcjonalnie)
  • 2szt. Czosnek
  • 30g Bułka tarta
  • Sól
  • Pieprz
  • Gałka muszkatołowa

Etap 3 /5

Przykryj werynki pokrywką. Umieść je w Cook4me z 250 ml wody.

Etap 4 /5

Gotuj w Cook4me.

Etap 5 /5

Schłódź (idealnie przez noc) i podawaj na zimno.