Pieczonka z kiełbasą i warzywami
- Całkowity czas 42 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 27 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1.5 kg ziemniaków
2 cebule
2 marchewki
200 g drobno poszatkowanej kapusty białej
700 g kiełbasy
3 ząbki czosnku
sól
300 ml bulionu
1 łyżka koperku suszonego lub świeżego
2 łyżeczka majeranku
3 liście białej kapusty
pieprz
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w grubsze plastry. Marchewkę oraz kiełbasę pokroić w półplasterki. Cebulę przekroić na pół i pokroić w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę
Etap 2 /3
Dno garnka wykładamy liśćmi kapusty. W misie cook4me umieszczamy ziemniaki, marchewkę, czosnek, cebulę, kiełbasę oraz kapustę. Następnie dodajemy przyprawy: majeranek, pieprz oraz koperek - wszystko wymieszać, zalać 300 ml bulionu. Gotujemy przez 13 minut pod wysokim ciśnieniem
Etap 3 /3
Po dekompresji urządzenia delikatnie otwieramy pokrywę. Jeśli jest taka potrzeba doprawiamy solą oraz pieprzem. Nakładamy pokrywę Extra Crisp, wybieramy program numer 1 i zapiekamy przez 7 minut. Po tym czasie podnosimy pokrywę, całość delikatnie mieszamy i zapiekamy kolejne 7 minut.