Pieczonka z kiełbasą i warzywami - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według Patka

Pieczonka z kiełbasą i warzywami

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 42 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    27 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1.5 kg ziemniaków

  • 2 cebule

  • 2 marchewki

  • 200 g drobno poszatkowanej kapusty białej

  • 700 g kiełbasy

  • 3 ząbki czosnku

  • sól

  • 300 ml bulionu

  • 1 łyżka koperku suszonego lub świeżego

  • 2 łyżeczka majeranku

  • 3 liście białej kapusty

  • pieprz

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w grubsze plastry. Marchewkę oraz kiełbasę pokroić w półplasterki. Cebulę przekroić na pół i pokroić w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę

Etap 2 /3

Dno garnka wykładamy liśćmi kapusty. W misie cook4me umieszczamy ziemniaki, marchewkę, czosnek, cebulę, kiełbasę oraz kapustę. Następnie dodajemy przyprawy: majeranek, pieprz oraz koperek -  wszystko wymieszać, zalać 300 ml bulionu. Gotujemy przez 13 minut pod wysokim ciśnieniem

Etap 3 /3

Po dekompresji urządzenia delikatnie otwieramy pokrywę. Jeśli jest taka potrzeba doprawiamy solą oraz pieprzem. Nakładamy pokrywę Extra Crisp, wybieramy program numer 1 i zapiekamy przez 7 minut. Po tym czasie podnosimy pokrywę, całość delikatnie mieszamy i zapiekamy kolejne 7 minut.

  • Extra Crisp