Pieczony indyk na kanapki - przepisy Cook4Me | Tefal
Lady of the House
Przepis według Lady of the House

Pieczony indyk na kanapki

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 8 min.
  • Czas przygotowania
    8 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 porcja

  • 1 kg

  • 5 Ząbków czosnku

  • Pomidorków koktajlowych

  • Sól

  • Oliwa z oliwek

  • Papryka słodka, papryka ostra

  • 200 ml Wody

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Mięso umyj, osusz i przełóż do naczynia. Dodaj miód, przyprawy i dokładnie wymieszaj.

  • 1kg
  • Sól
  • Papryka słodka, papryka ostra

Etap 2 /5

Uruchom program, rozgrzej misę i dodaj oliwę. Przejdź do następnego kroku.

  • Oliwa z oliwek

Etap 3 /5

Włóż mięso, ząbki czosnku i pomidorki.

  • 1kg
  • 5 Ząbków czosnku
  • garść Pomidorków koktajlowych

Etap 4 /5

Całość zalej wodą. Gotuj pod ciśnieniem 10 minut.

  • 200ml Wody

Etap 5 /5

Wyjmij mięso i pokrój na cienkie plasterki. Czosnek i pomidorki – posłużą za pastę do pieczywa.