Pizza Margherita - przepisy Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Pizza Margherita

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 45 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    20 min.

Składniki

6 osób

  • 1 Ciasto na pizzę

  • 3 Ząbki czosnku

  • 3 łyżka Oliwa z oliwek

  • 800 g Pomidory w sosie własnym

  • 2 łyżka Cukier

  • 1 łyżeczka Zioła prowansalskie

  • 1 łyżka Ocet balsamiczny

  • 100 g Ser mozzarella

Czas przygotowania

Etap 1 /9

Ten przepis wymaga wcześniejszego przygotowania: ciasto na pizzę. Czy przygotowałeś go przed kontynuowaniem tego przepisu? Jeśli nie, możesz uzyskać do niego dostęp w bloku „Wymagane”, wracając do głównego ekranu przepisu. Zajmuje to 2 godziny 15: 15 minut przygotowania i 2 godziny odpoczynku w lodówce

  • 1 Ciasto na pizzę

Etap 2 /9

Przygotuj ciasto na pizzę zgodnie z przepisem.

  • 1 Ciasto na pizzę

Etap 3 /9

Gotowe ciasto przełóż na oprószoną mąką stolnicę, uformuj z niego kulę i odstaw na 15–20 minut.

Etap 4 /9

Drobno posiekaj czosnek i lekko podsmaż go na rozgrzanej oliwie z oliwek na patelni.

  • 3 Ząbki czosnku
  • 3łyżka Oliwa z oliwek

Etap 5 /9

Dodaj pomidory i gotuj na małym ogniu przez 5–7 minut.

  • 800g Pomidory w sosie własnym

Etap 6 /9

Dodaj cukier, sól, ocet i zioła prowansalskie.

  • 2łyżka Cukier
  • 1łyżeczka Zioła prowansalskie
  • 1łyżka Ocet balsamiczny

Etap 7 /9

Rozwałkuj ciasto, nadając mu kształt koła.

Etap 8 /9

Nałóż na pizzę sos pomidorowy i posyp ją serem mozzarella.

  • 100g Ser mozzarella

Etap 9 /9

Piecz w piekarniku nagrzanym do 250 stopni przez 8–12 minut.