Potrawka drobiowa z kalafiorem - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Potrawka drobiowa z kalafiorem

ratings.4.2

4.2/5 -

  • Całkowity czas 13 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    3 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 6 szt. Filety drobiowe

  • 3 łyżka Olej do smażenia (roślinny lub oliwa)

  • 250 ml Woda

  • 3 łyżka Bulion drobiowy w proszku

  • 150 ml Śmietana

  • 3 łyżka Musztarda (zwykła lub tradycyjna)

  • 1 kg Umyty kalafior

  • 1 szczypta Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

Etap 2 /6

Pokrój kalafior na małe 1-2 cm kawałki. Wlej do Cook4Me oliwę.

  • 3łyżka Olej do smażenia (roślinny lub oliwa)
  • 1kg Umyty kalafior

Etap 3 /6

Zrumień mięso, smażąc przez 5 min. Wyjmij z Cook4Me. Dodaj wodę, bulion, śmietanę i musztardę. Doprowadź do wrzenia.

  • 6szt. Filety drobiowe
  • 250ml Woda
  • 3łyżka Bulion drobiowy w proszku
  • 150ml Śmietana
  • 3łyżka Musztarda (zwykła lub tradycyjna)

Etap 4 /6

Dodaj kalafiora. Na wierzchu ułóż mięso. Dodaj sól i pieprz do smaku.

  • 1kg Umyty kalafior
  • 1szczypta Sól, pieprz

Etap 5 /6

Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 6 /6

Podawaj.