Potrawka z indyka i kasztanów - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Potrawka z indyka i kasztanów

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 28 min.
  • Czas przygotowania
    25 min.
  • Gotowanie
    3 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 900 g Filet z indyka (lub kurczaka)

  • 350 g Cebule perłowe

  • 3 szt. Marchew

  • 900 g Kasztany

  • 3 łyżeczka Mąka kukurydziana

  • 300 ml Bulion drobiowy

  • 300 ml Śmietanka

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 900g Filet z indyka (lub kurczaka)
  • 350g Cebule perłowe
  • 3szt. Marchew
  • 900g Kasztany
  • 3łyżeczka Mąka kukurydziana
  • 300ml Bulion drobiowy
  • 300ml Śmietanka
  • Sól, pieprz

Etap 2 /5

Wymieszaj mąkę kukurydzianą ze śmietaną. Odłóż na bok.

  • 3łyżeczka Mąka kukurydziana
  • 300ml Śmietanka

Etap 3 /5

Umieść drób, warzywa i bulion w Cook4me.

  • 900g Filet z indyka (lub kurczaka)
  • 350g Cebule perłowe
  • 3szt. Marchew
  • 900g Kasztany
  • 300ml Bulion drobiowy

Etap 4 /5

Gotuj w Cook4me.

Etap 5 /5

Wyjmij mięso i warzywa. Dodaj śmietanę. Zagęść w trybie przyrumieniania. Podawaj wszystko razem.

  • 350g Cebule perłowe
  • 3szt. Marchew
  • 900g Kasztany
  • 3łyżeczka Mąka kukurydziana
  • 300ml Śmietanka