Risotto z krewetkami i klementynkami - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Risotto z krewetkami i klementynkami

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 16 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    6 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 140 g Ryż risotto

  • 0.5 szt. Cebula

  • 280 ml Bulion warzywny

  • 40 g Tarty parmezan

  • 14 g Krewetki królewskie

  • 2 łyżka Oliwa z oliwek

  • 300 ml Whisky

  • 2 szt. Mandarynki

  • 1 łyżka Mascarpone

  • 1 łyżka Pietruszka

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

Etap 2 /8

Obierz i drobno posiekaj cebulę.

Etap 3 /8

Przygotuj skórkę i kawałki klementynek.

Etap 4 /8

Wlej połowę oleju do Cook4me. Przypraw krewetki.

Etap 5 /8

Podsmaż krewetki, po 1 minucie z każdej strony. Odtłuść przy użyciu whiskey. Wyjmij mięso. Dodaj resztę oleju, cebulę i ryż. Podsmaż.

Etap 6 /8

Dodaj bulion warzywny i skórkę z klementynek.

Etap 7 /8

Gotuj składniki.

Etap 8 /8

Wymieszaj. Dodaj krewetki i pozostałe składniki. Wymieszaj. Podawaj.