Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Sorbet z ananasa, imbiru i szałwii

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 6 godz. 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    6 godz.

Składniki

4 osób

  • 500 g ananas

  • 10 g imbir

  • 6 liść szałwia

  • 2 łyżka syrop z agawy

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Pokrój ananasa na kawałki i obierz imbir.

  • 500g ananas
  • 10g imbir

Etap 2 /5

Do blendera dodaj kawałki ananasa, szałwię, imbir i syrop z agawy.

  • 500g ananas
  • 10g imbir
  • 6liść szałwia
  • 2łyżka syrop z agawy

Etap 3 /5

Przykryj pokrywką. Ustaw wskazany program na 1 minutę i uruchom go.

Etap 4 /5

Wlej wszystko do tacki na kostki lodu, a następnie umieść ją w zamrażalniku na co najmniej 6 godzin.

Etap 5 /5

Przed podaniem wrzuć kostki lodu do blendera. Ustaw wskazany program na 1 minutę i uruchom go.