Strogonof z boczniaków od Przema - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według henio.p400@gmail.com

Strogonof z boczniaków od Przema

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 porcje

  • 500 g Boczniaków

  • 2 Czerwone papryki

  • 2 Cebule

  • 2 Ząbki czosnku

  • 1 łyżka Wędzona papryka w proszku

  • 1 łyżka Słodka papryka w proszku

  • Szczypta chilli pieprz

  • Sól i pieprz do smaku

  • 2 łyżeczka Musztardy

  • 2 Ogórki kiszone

  • Natka pietruszki

  • 400 g Pulpa lub passata

  • 2 łyżka Oleju do smażenia

  • Kilka suszonych grzybów (wcześniej namoczonych w wodzie)

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Cebulę pokroić w kostkę. Czosnek posiekać. Boczniaki pokroić w grube paski wzdłuż blaszek. Paprykę pokroić w paski. Ogórki kiszone pokroić w paski. Natkę pietruszki posiekać.

Etap 2 /7

Wlać olej do naczynia. Podczas podgrzewania dodać cebulę w celu zeszklenia i czosnek. Po podgrzaniu naczynia dodać boczniaki. Smażyć mieszając co jakiś czas.

  • 500g Boczniaków
  • 2 Cebule
  • 2 Ząbki czosnku
  • 2łyżka Oleju do smażenia

Etap 3 /7

Dodać passatę, paprykę wędzoną, paprykę słodką, chilli, sól i musztardę. Dodać pokrojoną paprykę oraz namoczone grzyby. Wymieszać i smażyć całość razem.

  • 2 Czerwone papryki
  • 1łyżka Wędzona papryka w proszku
  • 1łyżka Słodka papryka w proszku
  • Szczypta chilli pieprz
  • Sól i pieprz do smaku
  • 2łyżeczka Musztardy
  • 400g Pulpa lub passata
  • Kilka suszonych grzybów (wcześniej namoczonych w wodzie)

Etap 4 /7

Gotować pod ciśnieniem.

Etap 5 /7

Dodać pokrojone ogórki kiszone oraz posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać i smażyć razem przez chwilę.

  • 2 Ogórki kiszone
  • Natka pietruszki

Etap 6 /7

Ostrożnie otworzyć pokrywę

Etap 7 /7

Utrzymywać w ciepłe do momentu podania. Podawać z kopytkami, kluskami śląskimi lub ryżem