Szarpana wieprzowina barbecue - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według Czopur

Szarpana wieprzowina barbecue

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 45 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    1 godz. 30 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1.5 kg Łopatki wieprzowej bez kości

  • 10 łyżka Oleju

  • 2 Opakowania papryki wędzonej mielonej

  • 2 łyżeczka Soli

  • 1 łyżeczka Pieprzu

  • 4 Cebule

  • 4 Ząbki czosnku

  • 6 łyżka Sosu barbecue

  • 500 ml Wody

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Do dużej miski dodaj olej, słodką paprykę, sól i pieprz. Mięso pokrój w grube kawałki, dodaj do miski i porządnie natrzyj marynatą. Wszystko szczelnie przykryj folią i odstaw do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc.

  • 1.5kg Łopatki wieprzowej bez kości
  • 10łyżka Oleju
  • 2 Opakowania papryki wędzonej mielonej
  • 2łyżeczka Soli
  • 1łyżeczka Pieprzu

Etap 2 /6

Mięso wraz z marynatą wrzucamy do garnka. Smażymy 10 minut, co jakiś czas mieszając. W międzyczasie kroimy cebule na grube piórka i czosnek w drobne plasterki.

  • 1.5kg Łopatki wieprzowej bez kości
  • 4 Cebule
  • 4 Ząbki czosnku

Etap 3 /6

Wyciągamy mięso i podsmażamy cebulę oraz czosnek przez 5 minut.

  • 4 Cebule
  • 4 Ząbki czosnku

Etap 4 /6

Do podsmazonej cebuli i czosnku wrzucamy z powrotem mięso. Dodajemy 500 ml wody. Gotujemy pod ciśnieniem przez 1 godzinę.

  • 1.5kg Łopatki wieprzowej bez kości
  • 4 Cebule
  • 4 Ząbki czosnku
  • 500ml Wody

Etap 5 /6

Po skończonym gotowaniu odlewamy cała wodę. Za pomocą dwóch widelców rozrywamy mięso na drobne włókna (ostrożnie by nie porysować garnka).

Etap 6 /6

Do mięsa dodajemy 6 łyżek sosu barbecue i wszystko smażymy przez 5 minut. Całość wymieszać do połączenia składników i wyparowania reszty wody.

  • 6łyżka Sosu barbecue