Szwajcarska rolada z gruszkami - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Szwajcarska rolada z gruszkami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 36 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    6 min.
  • Studzenie
    10 min.

Składniki

1 porcja

  • Pasta dekoracyjna:

  • 10 g Białka jaj

  • 10 g Cukier puder

  • 10 g Rozmiękczone masło

  • 10 g Mąka

  • Barwniki spożywcze w żelu

  • Biszkopt:

  • 30 g Cukier

  • 30 g Mąka

  • 1 Jajka

  • 120 g Serek twarogowy

  • 20 g Cukier puder

  • 1 Gruszka

Akcesoria

  • Nieprzywierająca forma
    Nieprzywierająca forma

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Przygotuj pastę dekoracyjną: zmieszaj zmiękczone masło z cukrem pudrem do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodaj białka jaj i mąkę, a następnie ponownie wymieszaj. Dodaj wybrany barwnik spożywczy.

  • Pasta dekoracyjna:
  • 10g Białka jaj
  • 10g Cukier puder
  • 10g Rozmiękczone masło
  • 10g Mąka
  • Barwniki spożywcze w żelu

Etap 2 /7

Na dnie nieprzywierającej formy narysuj wzór świąteczny pastą dekoracyjną przy pomocy rękawa cukierniczego lub pędzla. Umieść formę w zamrażarce na 10 minut podczas robienia biszkoptu.

  • Pasta dekoracyjna:
  • Nieprzywierająca forma

Etap 3 /7

Przygotuj biszkopt: w misce ubij jajka z cukrem do potrojenia objętości. Ostrożnie wymieszaj łopatką (posyp najpierw łopatkę mąką).

  • Biszkopt:
  • 30g Cukier
  • 30g Mąka
  • 1 Jajka

Etap 4 /7

Wyjmij nieprzywierającą formę z zamrażarki i wlej ciasto biszkoptowe. Równomiernie rozprowadź ciasto łopatką. Wstaw formę do Cake Factory, piecz zgodnie z programem i wskazanym czasem.

  • Biszkopt:
  • Nieprzywierająca forma

Etap 5 /7

Wyciągnij biszkopt z formy i połóż na wilgotnym ręczniku. Zwiń ciasto w roladę.

  • Biszkopt:

Etap 6 /7

Obierz gruszki i pokrój je w małe kostki.

  • 1 Gruszka

Etap 7 /7

W misce zmieszaj serek twarogowy, cukier puder i kawałki gruszki. Rozprowadź masę na biszkopcie i zwiń ciasto. Pokrój w plastry i podawaj.

  • Biszkopt:
  • 120g Serek twarogowy
  • 20g Cukier puder