Zupa Meksykańska - po mojemu - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według Iwona

Zupa Meksykańska - po mojemu

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 16 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    1 godz. 6 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1 cebula

  • 1 marchewka

  • 1 pietruszka

  • 2 papryki

  • 1 papryka chili

  • 1.5 łyżeczka mąki

  • 700 g łopatki

  • 500 ml wody

  • 1 łyżeczka Soli

  • 1 szczypta pieprzu

  • 6 ziemniaków

  • 1 łyżeczka oleju

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Marchew, pietruszkę pokrój w grubsze plastry. Paprykę, cebulę i ziemniaki pokrój w kostkę.

  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 2 papryki
  • 6 ziemniaków

Etap 2 /5

Ustaw program smażenia. Gdy urządzenie się rozgrzeje, dodaj do misy olej i cebulę. Przysmaż ok. 3 min.

  • 1 cebula
  • 1łyżeczka oleju

Etap 3 /5

Obtocz mięso w mące i dodaj do misy, smaż 5 min.

  • 1.5łyżeczka mąki
  • 700g łopatki

Etap 4 /5

Do misy dodaj wszystkie pozostałe składniki oraz wodę. Gotowanie pod ciśnieniem.

  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 2 papryki
  • 1 papryka chili
  • 700g łopatki
  • 500ml wody
  • 6 ziemniaków

Etap 5 /5

Dopraw do smaku.

  • 1łyżeczka Soli
  • 1szczypta pieprzu