Zupa kalafiorowa z pomidorami - przepisy Cook4Me | Tefal
Pati Sołtysik
Przepis według Pati Sołtysik

Zupa kalafiorowa z pomidorami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 5 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 600 g Różyczek kalafiora

  • 170 g Cebuli

  • 500 g Pomidorów

  • 120 g Masła

  • Koperku

  • Pietruszki

  • 6 Posiekanych liści bazylii

  • 1.5 Bulionu lub wody

  • 1 łyżeczka Soku z cytryny

  • 1 łyżeczka Czosnku niedźwiedziego

  • 1 łyżeczka Czosnku granulowanego

  • 1 łyżeczka Majeranku

  • 1 łyżeczka Estragonu

  • 200 g Śmietany 18%

  • Sól i pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Warzywa dokładnie myjemy. Różyczki kalafiora rozdzielamy na mniejsze części, cebulę siekamy w piórka, a pomidory kroimy w większą kostkę.

Etap 2 /4

Do Cook4me wkładamy masło, a następnie wrzucamy pokrojone warzywa, mieszając podsmażamy przez 8 min.

  • 600g Różyczek kalafiora
  • 170g Cebuli
  • 500g Pomidorów
  • 120g Masła

Etap 3 /4

Wlewamy bulion oraz posiekany koperek, pietruszkę i bazylię. Doprawiamy solą i pieprzem oraz pozostałymi przyprawami. Wlewamy sok z cytryny i gotujemy pod ciśnieniem przez 15 min.

  • pęczek Koperku
  • pęczek Pietruszki
  • 6 Posiekanych liści bazylii
  • 1.5 Bulionu lub wody
  • 1łyżeczka Soku z cytryny
  • 1łyżeczka Czosnku niedźwiedziego
  • 1łyżeczka Czosnku granulowanego
  • 1łyżeczka Majeranku
  • 1łyżeczka Estragonu
  • Sól i pieprz

Etap 4 /4

Dodajemy śmietanę i mieszamy za pomocą rózgi kuchennej, aby śmietana dobrze się rozpuściła.

  • 200g Śmietany 18%