Faszerowana pierś z indyka
- Całkowity czas 46 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 21 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
3 Seler
1.5 Cebula
1 łyżka Kolendra
2 Czosnek
2 łyżka Pietruszka
100 g Bułka tarta
125 ml Mleko
900 g Pierś z indyka
2 łyżka Oliwa z oliwek
2 łyżka Musztarda
350 ml Bulion warzywny
Sol, pieprz
1 Sos żurawinowy
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki. Posiekaj łodygi selera, cebulę i czosnek.
Etap 2 /5
Przygotuj nadzienie: wymieszaj selera, cebulę, czosnek, kolendrę i pietruszkę. Wymieszaj z bułką tartą i mlekiem. Rozsmaruj na piersi indyczej, następnie zroluj pierś i zwiąż.
Etap 3 /5
Wlej olej do Cook4me. Obsmaż indyka z każdej strony po ok. 5 min. Dodaj bulion, musztardę i przyprawy.
Etap 4 /5
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 5 /5
Podawaj na gorąco z sosem żurawinowym.