Zupa pietruszkowa - przepisy Cook4Me | Tefal
Pati Sołtysik
Przepis według Pati Sołtysik

Zupa pietruszkowa

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 0 min.
  • Czas przygotowania
    0 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 porcje

  • 400 g Ziemniak

  • 400 g Korzeń pietruszki

  • Pietruszka

  • 80 g Masło

  • 2 łyżeczka Czosnek niedźwiedzi

  • 2 łyżeczka Czosnek granulowany

  • 2 łyżeczka Estragon

  • 4 Liść laurowy

  • 6 Ziele angielskie

  • 2 l Bulion

  • 4 łyżka Śmietana 18%

  • Sól i pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Ziemniaki oraz korzeń pietruszki pokroić w drobną kostkę.

  • 400g Ziemniak
  • 400g Korzeń pietruszki

Etap 2 /5

Do urządzenia wkładamy masło, doprawiamy czosnkiem niedźwiedzim, czosnkiem granulowanym, estragonem oraz solą i pieprzem. Wrzucamy pokrojone warzywa i podsmażamy przez 10 min w trybie średnie podsmażenie mieszając od czasu do czasu.

  • 400g Ziemniak
  • 400g Korzeń pietruszki
  • 80g Masło
  • 2łyżeczka Czosnek niedźwiedzi
  • 2łyżeczka Czosnek granulowany
  • 2łyżeczka Estragon
  • Sól i pieprz

Etap 3 /5

Siekamy pietruszkę.

  • pęczek Pietruszka

Etap 4 /5

Do urządzenia dodajemy posiekaną pietruszkę, liście laurowe oraz ziele angielskie. Wlewamy bulion i gotujemy w trybie wysokie ciśnienie przez 10 min.

  • pęczek Pietruszka
  • 6 Ziele angielskie
  • 2l Bulion

Etap 5 /5

Do ugotowanej zupy dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy za pomocą rózgi kuchennej.

  • 4łyżka Śmietana 18%

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
5 min.

Zupa pietruszkowo-marchewkowa

ratings.NaN

Zupa pietruszkowa - przepisy Cook4Me | Tefal
Zupa pietruszkowo-marchewkowa