Zupa pietruszkowa
- Całkowity czas 0 min.
- 0 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
400 g Ziemniak
400 g Korzeń pietruszki
Pietruszka
80 g Masło
2 łyżeczka Czosnek niedźwiedzi
2 łyżeczka Czosnek granulowany
2 łyżeczka Estragon
4 Liść laurowy
6 Ziele angielskie
2 l Bulion
4 łyżka Śmietana 18%
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Ziemniaki oraz korzeń pietruszki pokroić w drobną kostkę.
Etap 2 /5
Do urządzenia wkładamy masło, doprawiamy czosnkiem niedźwiedzim, czosnkiem granulowanym, estragonem oraz solą i pieprzem. Wrzucamy pokrojone warzywa i podsmażamy przez 10 min w trybie średnie podsmażenie mieszając od czasu do czasu.
Etap 3 /5
Siekamy pietruszkę.
Etap 4 /5
Do urządzenia dodajemy posiekaną pietruszkę, liście laurowe oraz ziele angielskie. Wlewamy bulion i gotujemy w trybie wysokie ciśnienie przez 10 min.
Etap 5 /5
Do ugotowanej zupy dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy za pomocą rózgi kuchennej.