Masło daktylowe - przepisy Cook4Me | Tefal
Jurek Sobieniak
Przepis według Jurek Sobieniak

Masło daktylowe

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 słoik

  • 400 g Daktyli

  • 250 ml Wody

  • 200 g Masła

  • Chałka (do podania)

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Daktyle wrzucamy do misy i zalewamy wodą. Gotujemy pod niskim ciśnieniem.

Etap 2 /4

Masło kroimy w 4 cm kostkę.

Etap 3 /4

Gotowe daktyle rozcieramy tłuczkiem na gęstą masę, następnie dodajemy masło i mieszamy do jego rozpuszczenia oraz powstania gładkiego kremu.

Etap 4 /4

Całość przekładamy do słoika i gotowe!