Brokuły z parmezanem - przepisy Dual EasyFry&Grill | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Brokuły z parmezanem

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 37 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    22 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 1.2 kg Brokuły (ok. 4 sztuki)

  • 2 łyżeczka Czosnek w proszku

  • 8 łyżka Oliwa z oliwek

  • 1 szczypta Płatki chili (opcjonalnie)

  • 50 g Tarty parmezan

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Pokrój brokuł na różyczki i wrzuć je do miski. Dodaj czosnek, oliwę z oliwek i płatki chili. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.

  • 1.2kg Brokuły (ok. 4 sztuki)
  • 2łyżeczka Czosnek w proszku
  • 8łyżka Oliwa z oliwek
  • 1szczypta Płatki chili (opcjonalnie)
  • Sól, pieprz

Etap 2 /5

Włącz urządzenie. Włącz szufladę 1. Wybierz program WARZYWA, ustaw temperaturę na 170°C, a czas gotowania na 22 minuty. Wyjmij płytę i umieść 750 g brokułów w szufladzie 1. Włącz szufladę 2. Wybierz program WARZYWA, ustaw temperaturę na 170°C, a czas gotowania na 26 minut. Wyjmij płytę i umieść 450 g brokułów w szufladzie 2.

Etap 3 /5

W połowie gotowania wymieszaj brokuły.

Etap 4 /5

Jeśli brokuły zaczynają się przypiekać, 5 minut przed zakończeniem programu umieść na wierzchu folię aluminiową.

Etap 5 /5

Przed podaniem posyp brokuły parmezanem. Najlepiej podawaj z panierowanymi eskalopkami z indyka.

  • 50g Tarty parmezan