Chłodnik z ziarenkami
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
600 g awokado
100 g ogórek
100 g cukinie
100 g liście szpinaku
50 ml sok z cytryny
10 g imbir
300 ml zimna woda
2 g wasabi
20 g pestki kabaczka
20 g ziarna sezamu
20 g ziarna słonecznika
20 g ziarna gorczycy
1 łyżeczka oliwa z oliwek
1 szczypta sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Obierz ogórka, usuń nasiona, a następnie potnij na kawałki. Umyj cukinię i pokrój w kostkę. Przetnij awokado na pół, usuń pestkę, a następnie miąższ. Umyj liście szpinaku i zetrzyj imbir.
Etap 2 /4
Do blendera włóż ogórek, cukinię, awokado, szpinak i imbir. Dodaj sok z cytryny, wasabi, wodę, sól i pieprz. Zamknij pokrywkę, ustaw wskazany program na jedną minutę i uruchom go. Uruchom program.
Etap 3 /4
Przelej zupę do miski i pozostaw w chłodzie do czasu, aż będzie można ją podawać.
Etap 4 /4
Podawaj w miskach, spryskaj oliwą z oliwek i posyp ziarenkami.