Francuska opiekana kanapka „croque-madame”
- Całkowity czas 13 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 3 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 sztuki
8 Plaster/kromka Chleb kanapkowy
8 łyżka Serek śmietankowy
2 Plaster/kromka Szynka
100 g Tarty ser
4 Jajko
40 g Masło
Sól i pieprz
Akcesoria
Płyta do kanapek (muszelki)
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Rozłóż kromki chleba kanapkowego. Na każdej kromce rozsmaruj łyżkę serka śmietankowego.
Etap 2 /9
Na połowie kromek połóż plasterki szynki przekrojone na pół.
Etap 3 /9
Posyp wierzch tartym serem. Przykryj kromkami, ale upewnij się, że strona z serkiem śmietankowym znajduje się wewnątrz.
Etap 4 /9
Rozgrzej urządzenie.
Etap 5 /9
Umieść połowę kanapek w urządzeniu.
Etap 6 /9
Weź pozostałe kanapki i przygotuj drugą partię.
Etap 7 /9
W międzyczasie usmaż jajka na patelni, dopraw solą i pieprzem.
Etap 8 /9
Na każdej kanapce połóż jajko.
Etap 9 /9
Podawaj natychmiast!