Gulasz według Kiszki Ziemniaczanej
- Całkowity czas 30 min.
- 9 min.
Czas przygotowania - 21 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
600 g Udka z kurczaka
2 szt. Marchewki
1 szt. Por
2 szt. Gałązki selera naciowego
700 g Ziemniaki
3 szt. Czosnek
400 ml Bulion
1 łyżka Sos Worcestershire (opcjonalnie)
1 łyżka Sos sojowy (opcjonalnie)
1 szt. Liść laurowy
1 łyżeczka Wędzona papryka
1 łyżka Mąka pszenna
Śmietana 30%
1 porcje Cebula dymka
2 łyżka Natka pietruszki
1 łyżka Olej roślinny
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki
Etap 2 /8
Mięso z kurczaka i ziemniaki pokrój w grubszą kostkę. Marchewki oraz seler pokrój w talarki, pora w półplasterki. Ząbki czosnku obierz ze skóry i zmiażdż przy pomocy noża.
Etap 3 /8
Dodaj do Cook4me łyżkę oleju roślinnego i wrzuć mięso, a następnie je podsmaż. Co jakiś czas przemieszaj kawałki.
Etap 4 /8
Dodaj warzywa – por, marchewkę oraz seler i podsmażaj razem z mięsem.
Etap 5 /8
Dodaj ziemniaki oraz czosnek i podsmażaj dalej.
Etap 6 /8
Do mięsa i warzyw dodaj liść laurowy, paprykę oraz mąkę. Podsmażaj wszystko mieszając.
Etap 7 /8
Dodaj do Cook4me bulion oraz sos sojowy, sos worcestershire, pieprz i jeśli twój bulion nie jest zbyt słony, możesz wszystko odrobinę dosolić. Pamiętaj że sos worcestershire i sos sojowy także są słone. Teraz domknij pokrywę urządzenia i przejdź w tryb wysokiego ciśnienia.
Etap 8 /8
Gotowe danie obsyp pociętą dymką, natką pietruszki i delikatnie polej śmietaną.